SAB-BUS HUNGARY
SAB-BUS HUNGARY
   STARTOLDAL      FONTOS TUDNIVALÓK
Mielőtt megrendeli a tervezett utazáshoz, programhoz szükséges autóbuszt, mindenképp érdemes tanulmányozni az alábbi információkat:

Útvonal tervezése:
Az utazás a tervezéssel kezdődik, így nagyon fontos, hogy kellő körültekintéssel végezzük. Egy internetes útvonaltervező segítségével megközelítő képet kaphatunk a várható km teljesítéssel kapcsolatban. Tudni kell azonban, hogy az autóbuszok menetképességei eltérnek a személyautókétól Az autóbusz a közlekedési szabályok betartásával haladva normál időjárási és közlekedési feltételek mellett autópályán 100 km-t kb. 1 óra 20 perc alatt képesek megtenni a domborzati viszonyok függvényében. Ugyanez a távolság országúton, lakott területeken áthaladva már több, mint 2 óra is lehet! Amint sikerült kiválasztani a megfelelő járművet, és árajánlatunkat elfogadta, érdemes a megrendelést mielőbb eljuttatni cégünkhöz, mert bizonyos időszakokban az autóbuszaink foglaltsága kimeríti teljes kapacitásunkat. Az azonos időpontra érkező megrendeléseket beérkezési sorrendben tudjuk elfogadni!
Teljesítéssel, díjszámítással kapcsolatos információk:
- Az autóbuszaink telephelyről történő ki, - és oda visszaállásra Budapest belterületén 15-15 km-t vagy 30-30 percet számítunk fel, amely a tényleges teljesítésen felül kerül kiszámlázásra. Budapest területén kívüli kiállás esetén a ténylegesen megtett távolságot vagy a közben eltelt időt számítjuk fel!
- A fuvardíj számítása vagy a fuvar alatt megtett távolság (km-díj), vagy az igénybevétel alatt eltelt idő alapján (óradíj), illetve bizonyos esetekben egységáron történik, de minden esetben a Fuvarozó számára előnyösebb díjtételt alkalmazzuk.
- A minimális igénybevétel 250 km/nap vagy rövidebb programok esetében 4 óra
A Megrendelőt terhelő egyéb díjak, tételek:
- Áfa, adók: Magyarországi teljesítés esetében az Áfa mértéke 27%. A honlapunkon megadott áraink az Áfa-t nem tartalmazzák! A Magyarországon kívüli teljesítés esetén az Áfa terhe 0%. Bizonyos országokban, városokban vagy azon belüli zónákban a helyi előírások adó megfizetésére kötelezik az oda belépő járműveket, melyeket a megállapodás szerint vagy a helyszínen a Megrendelő (vagy annak képviselője) fizet meg, vagy utólag a fuvardíj részeként kerül kiszámlázásra.
- Az utazáshoz kapcsolódó, autóbuszra vonatkozó költségek, mint: autópálya vagy úthasználati díjak, komp, alagút vagy híd használatának díja, parkolási költségek, stb...
- A fuvarfeladat ellátásához szükséges számú gépkocsivezető megfelelő pihenést biztosító szállásának díja, valamint napidíja az ellátásnak megfelelő mértékben. A szállásfoglalásról a Megrendelő gondoskodik! Ettől eltérés előzetes megállapodás szerint lehetséges.
Gépkocsivezetők munka-, és pihenőidejével kapcsolatos információk:
A gépkocsivezetőkre vonatkozó szigorú szabályok maradéktalan betartása a fuvarozásban résztvevő mindkét fél közös érdeke! Az utazás szervezése során kérjük, vegye figyelembe ezeket a szabályokat, hogy a tervezett út biztonságosan, problémamentesen teljesíthető legyen! Néhány alapvető szabály "emberi nyelvre" fordítva (2 gépkocsivezető esetén a szabályok ettől eltérhetnek!):
- A gépkocsivezetők napi, 24 órán belüli pihenőideje 11 óra.
- Egyhuzamban vezethető időtartam max. 4,5 óra. Ez felosztható több részletre is. A 4,5 óra során vagy legkésőbb azt követően pihenőidőt kell tartani, amely minimum 45 perc.
- Napi maximális vezetési idő 9 óra.
- Maximális, egyhuzamban letölthető munkanapok száma külföldi teljesítés esetén 12 nap. Ennél hosszabb utazás során gépkocsivezetőt kell cserélni vagy a gépkocsivezető számára több napos pihenőt kell biztosítani. 
Részletesen az 561/2006 EK. rendelet itt olvasható: https://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/33634
Számlázás, a fuvardíj kiegyenlítése:
A járulékos költségekkel kiegészített fuvardíj számlázása a fuvar teljesítése után, menetlevél és a költségek igazolására szóló dokumentumok alapján, a SAB-BUS HUNGARY Kft. által kiadott számla benyújtásával történik. A számla kiegyenlítésére a fuvar teljesítése után közvetlenül, vagy azt követően 8 naptári napon belül van lehetőség. Ettől eltérés csak külön megállapodás esetén lehetséges.
Fuvardíj előleg:
Amennyiben a tervezett út fuvardíja a várható költségekkel együtt meghaladja a 200.000.- Ft-os összeget, fuvardíj előleg felszámítására kerülhet sor. Ennek mértéke a várható végösszeg 50%-a, amelynek az utazás megkezdése előtt legkésőbb 72 órával kell beérkeznie a SAB-BUS HUNGARY Kft. számlájára.
Fuvar lemondása:
A megrendelt és visszaigazolt fuvarfeladat lemondása, a feladat megkezdése (kiállás) előtt 72 órával díjfizetés nélkül, írásos formában (e-mail) tehető meg.
72 órán belüli lemondás esetén a kalkulált nettó fuvardíj 25%-át, 24 órán belüli lemondás esetén 50%-át felszámítjuk

   
Panaszkezelési szabályzat: panaszkezelesi-szabalyzat2018.doc